Werkgevers


×

Foutmelding

Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /home/janinew/domains/nxtstep-coaching.nl/public_html/includes/common.inc).

Door in bestaande en nieuwe werknemers te investeren, staan en komen de juiste gemotiveerde, getalenteerde en energieke werknemers op de juiste plekken binnen het bedrijf. Dit betaalt zich uiteindelijk terug in het resultaat van het bedrijf.

Loopbaancoaching kan onder andere worden ingezet om werknemers te helpen zich te ontwikkelen in hun functie, een werknemer verder te helpen waar zijn functioneren stroef verloopt of de werknemer te ondersteunen in de zoektocht naar een andere baan. Dit wordt veelal gedaan door de inzet van de TMA- methode.

TMA- methode

NXTstep- coaching is een gespecialiseerd TMA- professional. TMA staat voor Talenten Motivatie Analyse. Ervan uitgaand dat mensen het meest gemotiveerd, effectief en succesvol in werk zijn dat het dichtst bij hun ware aard ligt, is het als werkgever en als werknemer belangrijk te weten waar dan precies de kracht van de werknemer ligt. Met de TMA- methode wordt een objectieve en diepgaande analyse gemaakt van drijfveren, talenten, competenties en ontwikkelmogelijkheden. Daarnaast wordt er inzicht gegeven in valkuilen en zaken die energie kosten.

De TMA kan op verschillende manieren en door middel van verschillende meetinstrumenten worden ingezet. Door werkgevers kan hij worden ingezet bij selectie, ontwikkeling, beoordeling, mobiliteit, re-integratie, en het vaststellen van functies. De TMA:

  • Meet 22 drijfveren en 44 talenten
  • Meet de motivatie van (toekomstige) werknemers
  • Meet welke factoren iemand energie geven en welke energie kosten
  • Meet 53 competenties en de ontwikkelbaarheid hiervan
  • Er aangegeven wat de ideale werkomgeving voor de persoon is

De TMA- methode kan los worden ingezet, maar er kan ook voor worden gekozen een loopbaantraject te laten volgen op de uitkomst van de analyse (s). De werkgever wordt, naar behoefte, uiteraard in het proces betrokken. De werkgever kan onder andere concrete handvatten krijgen, zodat hij weet wat de werknemer in aanpak nodig heeft, om zich zo optimaal mogelijk te kunnen ontwikkelen.