Loopbaancoaching


×

Foutmelding

Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /home/janinew/domains/nxtstep-coaching.nl/public_html/includes/common.inc).
Uit grootschalig onderzoek blijkt dat mensen die vrijwillig van baan veranderden gemiddeld blijer zijn dan mensen die blijven hangen. Ze zijn positiever over verschillende aspecten: de inhoud van hun werk, de mate van waardering die ze ervaren, hun beroepsstatus…. Tevreden mensen zijn ook productiever, blijkt uit talloze onderzoeken. Wie vrijwillig van baan verandert, ervaart minder tijdsdruk en burnout- klachten (SCP).

De arbeidsmarkt verandert. Er zijn minder functies en functies veranderen. Mensen switchen meer dan voorheen van baan. Juist hiervoor is het belangrijk dat je weet wat jouw kwaliteiten zijn en je deze ook goed weet te verwoorden. Het is belangrijk dat je weet wat je wilt, waarom juist jij geschikt bent voor die ene functie en waarom jij een toevoeging bent voor het bedrijf.

Naast de veranderende arbeidsmarkt werken veel mensen op een plek waar hun wensen, passies en kwaliteiten niet (volledig) tot uiting komen. Ze blijven er werken, omdat het bedrijf of hun werkplek vertrouwd is of omdat ze niet goed weten wat nu echt bij hen past. Dit is zonde, want de werkende mens is pas echt gelukkig als hij zijn talenten en kwaliteiten kwijt kan in zijn baan! Dit kun je veranderen door jezelf te ontwikkelen of door een baan te zoeken die beter bij je past. Daarnaast zijn er ook mensen die een functie bekleden die ze wel leuk vinden en waarbinnen ze zich graag willen ontwikkelen, maar niet goed weten hoe. Naast dat een passende baan geluk en energie oplevert, leveren de inzet van kwaliteiten en talenten van mensen vaak mooie resultaten en dus zelfvertrouwen op. Ook hierom is het belangrijk een passende baan te hebben!

Als bovenstaande tekst jou bekend voorkomt of je aanspreekt, is waarschijnlijk je volgende vraag…

Hoe doe ik dit dan en waar moet ik beginnen?

Loopbaancoaching helpt je na te denken over wie je bent, wat je wilt, wat je kunt en waar je naartoe wilt. Door middel van gesprekken, tools, tests en analyses help ik je antwoord te geven op jouw vraag. Een van de analyses die ik optioneel gebruik is de TMA- methode. Deze kan ingezet worden bij loopbaanvraagstukken, mobiliteitsvraagstukken en ontwikkelvraagstukken.

Een gemiddeld loopbaantraject start met een gratis en vrijblijvende intake. Hierna volgen er 7 sessies van gemiddeld 75 minuten. Dit kunnen er meer of minder zijn, afhankelijk van je loopbaanvraag. Dit is iets wat we voor de start van het traject met elkaar afspreken. De sessies vinden plaats op verschillende locaties in Amsterdam en in overleg buiten Amsterdam.

De kosten voor een volledig loopbaantraject van 7 bijeenkomsten, inclusief analyse en overige testen en tools, is €1000,- (incl. btw). Mocht je werkgever het traject betalen, dan gelden de kosten die staan omschreven bij werkgevers.
Kosten rondom loopbaan/ personal coaching zijn mogelijk deels terug te vragen van de belasting. Verdere uitleg hierover vind je op de site van de belastingdienst.

TMA- methode.

TMA staat voor Talenten Motivatie Analyse. Mensen zijn het meest gemotiveerd, effectief en succesvol in het werk dat het dichtst bij hun ware aard ligt. Maar wat is jouw aard dan precies? Waar ligt jouw kracht en wat vind jij belangrijk in een functie? Met de TMA- methode wordt een objectieve en diepgaande analyse gemaakt van jouw drijfveren en talenten. Ook krijg je inzicht in je competenties en de ontwikkelbaarheid hiervan. Hierdoor krijg je een concreet beeld van jezelf en een direct beeld van de baan die het beste bij je past. Het kan je tevens inzicht geven op welke manier je je kunt ontwikkelen om je huidige functie beter uit te kunnen voeren. De TMA levert je concrete handvatten waarmee je direct aan de slag kunt. Het geeft je inzicht in je kwaliteiten, maar ook in je valkuilen en zaken die je energie kosten.

De TMA kan los worden afgenomen, maar kan ook als onderdeel van een loopbaancoachingstraject worden ingezet. Optioneel kan er nog een beroepskeuzeanalyse, capaciteitenanalyse en een 0/360 graden feedback analyse worden gedaan.